logo stadsmuseum Lier

• fr
  • de

het pad van de kat

In 'het pad van de kat' achtervolgt auteur Tom Marien een eigenzinnige viervoeter doorheen de Lierse binnenstad.
Illustrator Lies Van Gasse wandelt met hem mee en legt onderweg in beelden vast wat haar raakt.
Samen ontdekken ze groene, haast verborgen parels en ontmoeten ze mensen die iets te vertellen hebben.

Het pad van de kat verschijnt in 5 episodes tussen juli en september 2020.
Haal je poster(s) in het Stadsmuseum (bus aan de voorgevel) en ontdek verzen van het groeigedicht, het wandeltraject en interessante ontmoetingen langsheen verborgen parels in Lier.
Je kan de wandelposters ook op andere locaties in de binnenstad vinden. Je herkent deze locaties aan de affiche.

Deel een foto van jouw favoriete verborgen plekje in Lier op Instagram met #padvandekat.

15.07.2020
Lies Van Gasse licht een tipje van de sluier op en zette deze prachtige illustratie op de buitenmuur van Cultuurhostel Bed Muzet.

21.07.2020
Het eerste deel van het gedicht verschijnt in de inkomhal van het museum.

04.08.2020
Lies Van Gasse voegt een tweedje stukje van het stadsgedicht toe op onze museummuur.
De tweede wandelkaart met verhalen en verzen is vanaf vandaag verkrijgbaar.